Koronan varjossa

Lauantai 11.4.2020 - puheenjohtaja Eija Grönholm


Hei kaikki lukijat!

Olemme eläneet nyt poikkeusoloissa useita viikkoja. Uutisvirrassa alkaa jo kyllästyttää toisto siitä kuinka monta uutta koronatapausta on havaittu, kuinka moni on teholla ja kuinka moni kuollut. Mutta toisaalta, tieto on tärkeää meille kaikille, jotta osaisimme itse suhteuttaa omaa tekemistämme arjessa. On sanottu, että tautihuippu tulee pääkaupunkiseudun ulkopuolelle vasta kesällä, ehkä heinäkuussa. Siihen on pitkä aika, jos me riskiryhmäläiset elämme karanteenin kaltaisissa olosuhteissa. Itse olen käynyt kaupassa ja vieraillut iäkkään isäni luona, joka asuu yksin. Mutta jos ja kun tautiin sairastuneiden määrä kasvaa Kotkan seudulla, jäänevät minulta nämä kauppareissut ja isäni tapaamiset kokonaan pois. Katson, että riski saada korona juuri nyt on vielä pieni, mutta kesällä tilanne voi olla jo aivan toinen. 

Yhdistysrintamalla harmittaa eniten se, että kun juuri olimme saaneet toimintaan liikuntaryhmän ja uimahalliedun, kaikki loppui kuin seinään. Yhdistykselle myönnettiin myös STEA:n järjestöavustuksena 3000 €, mutta päätöstä ei olla käsitelty edes vielä hallituksessa, kun kokoukset ovat peruttu. Meidän hallituksen jäsenistöllä ei ole mahdollisuutta verkkokokoontumisiin. Myös kevätkokous odottaa aikaa parempaa, vaikka sääntöjen mukaan se olisi pitänyt olla 31.3 mennessä pidetty. Viime vuoden toiminta ja talous nuijitaan hyväksytyksi toivon mukaan kesän jälkeen. Ehdimme aloittaa myös Yksi elämä -yhteistoiminnan muiden potilasjärjestöjen kanssa, mutta ensimmäinen mahdollinen yhteistapahtumakin tietysti peruuntui. Kun kaikki toteutumattomat tapahtumat ja kokoukset pidetään ja suunnitellaan vielä seuraavaakin vuotta, tulee meille kyllä kiire syksy.

Vaikka tapahtumat ovat nyt jäissä, muistakaa aina silloin tällöin vilkaista liiton tai yhdistyksen verkkosivuja. Tässä kohtaa toivotan kuitenkin kaikille lukijoille iloista pääsiäistä. Vaikka suklaa on meillä kiellettyjen aineiden listalla, pieni herkuttelu on kuitenkin sallittua!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini